Loonschade

Trias Legal > Loonschade

Als u letselschade oploopt door bijvoorbeeld een ongeval, kan dit niet alleen gevolgen hebben voor uw gezondheid, maar ook voor uw inkomen. Loonschade is het verlies van inkomen doordat u tijdelijk of permanent niet kunt werken. Bij Trias Legal begrijpen we hoe ingrijpend dit kan zijn en helpen onze letselschadejuristen u bij het verhalen van uw loonschade op de verantwoordelijke partij.

Wat is loonschade?

Loonschade omvat het verlies van inkomsten als gevolg van arbeidsongeschiktheid door letselschade. Dit kan variëren van het mislopen van salaris, bonussen, overuren tot gemiste pensioenopbouw. Voor zelfstandig ondernemers kunnen ook de kosten van vervangend personeel onder loonschade vallen.

Verplichting tot loondoorbetaling en loonschade verhalen

Wanneer een van uw medewerkers door een ongeval (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt, kan dit ertoe leiden dat hij of zij tijdelijk niet kan werken. Als werkgever bent u verplicht om het loon gedurende deze periode door te betalen. Deze loonschade omvat niet alleen het doorbetaalde loon, maar ook de kosten van re-integratie zodra de werknemer weer kan terugkeren. Deze kosten kunt u echter verhalen op de aansprakelijke partij van het ongeval.

Wat is loonregres bij letselschade?

Loonregres stelt uw werkgever in staat om de doorbetaalde loonkosten te verhalen op de aansprakelijke partij. Dit geldt voor situaties waarbij u als werknemer door toedoen van een ander niet kunt werken, bijvoorbeeld door een medische fout of een verkeersongeval. Het maakt hierbij niet uit of dit ongeval heeft plaatsgevonden binnen of buiten werktijd. Dit proces staat los van de vergoeding die u zelf ontvangt voor uw letselschade.

Hoe werkt loonregres verhalen?

Bij loonregres verhaalt uw werkgever de doorbetaalde loonkosten op de verzekeraar van de aansprakelijke partij. Hoewel dit proces buiten uw directe betrokkenheid valt, is het cruciaal dat u duidelijk vastlegt wie verantwoordelijk is voor het ongeval dat uw letselschade heeft veroorzaakt. Dit kan worden vastgesteld met behulp van een ervaren letselschadejurist van Trias Legal. Het nauwkeurig vaststellen van aansprakelijkheid is essentieel om zowel uw eigen letselschadeclaim als het loonregres van uw werkgever te ondersteunen.

 
 

Direct contact met Trias Legal

advocaat

?

Bel ons en wij helpen u verder: +31 (0)10 – 302 3928

Voorbeelden van loonschade door letselschade

Trias Legal helpt u bij het volledig in kaart brengen van uw loonschade, zodat u een passende vergoeding kunt claimen. Bij loonschade zijn er verschillende posten die kunnen worden verhaald, zoals:

  • Gederfd salaris door tijdelijke of permanente arbeidsongeschiktheid
  • Gemiste bonussen en overuren die normaal gesproken zouden worden ontvangen
  • Verlies van pensioenopbouw tijdens de afwezigheid
  • Kosten voor vervangend personeel, vooral voor zelfstandige ondernemers
  • Gemiste promotie- of groeikansen binnen het bedrijf door langdurige afwezigheid

Het proces van loonschade claimen

Het claimen van loonschade is een juridisch proces dat verschillende stappen doorloopt:

  1. Schade-inventarisatie: wij brengen alle schadeposten in kaart, inclusief loonschade en bijkomende kosten.
  2. Aansprakelijk stellen: de verantwoordelijke partij wordt juridisch aansprakelijk gesteld voor uw letsel en het inkomensverlies.
  3. Onderhandelingen: wij onderhandelen met de verzekeraar om een eerlijke en volledige schadevergoeding te verkrijgen.
  4. Uitbetaling: zodra de schadevergoeding is vastgesteld, zorgen wij voor een snelle uitbetaling.

Hoogte van de loonschade

Voor schade is geen standaard bedrag te geven. Dit komt omdat het loon van iedere werkgever in Nederland verschillend is. Per geval zal daarom een berekening moeten worden gemaakt voor de hoogte van de loonschade. Voor de berekening van deze schade wordt gekeken naar het netto dagloon. Vervolgens wordt dit vermenigvuldigd met het aantal dagen van arbeidsongeschiktheid. Wettelijk is daarnaast bepaald dat de aansprakelijke verplicht is de redelijke kosten voor re-integratie te betalen.

Een goede boekhouding is belangrijk

Als uw werknemer betrokken is bij een ongeval, heeft u als werkgever tot vijf jaar na het ongeval de tijd om loonschade te claimen. Het is daarom cruciaal om nauwkeurig het verzuim van uw medewerkers bij te houden in uw administratie. Deze termijn van vijf jaar start op de dag na het ongeval.

Hoe kan Trias Legal helpen bij loonschade?

Onze letselschadejuristen hebben ruime ervaring in het begeleiden van slachtoffers die loonschade hebben opgelopen. Wij staan klaar om u te helpen met:

  • Deskundig advies
  • Het verhalen van loonschade
  • Begeleiding bij loonregres

Neem contact op voor hulp bij loonschade

Heeft u loonschade opgelopen door letselschade? Neem contact op met Trias Legal voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Onze letselschadejuristen helpen u graag bij het verhalen van uw loonschade, zodat u zich kunt richten op uw herstel. We zijn eenvoudig bereikbaar via WhatsApp of ons contactformulier. We staan klaar om u zo snel mogelijk verder te helpen.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40