Veelgestelde vragen

Bent u betrokken bij een letselschadezaak en overweegt u juridische bijstand? Bij Trias Legal begrijpen we dat dit een verwarrende en stressvolle tijd kan zijn. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van de meest gestelde vragen over letselschade advocaten om u te helpen bij het nemen van beslissingen. Heeft u overige vragen? Neem dan gerust contact met ons op of meld uw letselschade direct via onze website.

Wat doet een letselschade advocaat eigenlijk?

Een letselschade advocaat staat u bij om tot een voor u zo goed mogelijke uitkomst te komen. In veel gevallen wordt er onderling overleg gevoerd met de verzekeraar en eventueel advocaat van de tegenpartij. Het doel is om door onderhandelingen een beoogde uitkomst te bereiken zonder naar de rechtbank te hoeven. Bij Trias Legal werken we met huisadvocaten.

Wat is het verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade specialist?

De titel ‘advocaat’ is beschermd. Alleen iemand die een juridische opleiding op universitair niveau, de beroepsopleiding en een specialisatie op het gebied van letselschade heeft doorlopen, mag de titel ‘letselschade advocaat’ dragen. Daarentegen is de titel ‘letselschade specialist’ niet beschermd, en mag een letselschade expert u niet vertegenwoordigen in de rechtszaal.

In welke situatie moet ik een letselschade advocaat inschakelen?

Het is aan te raden om een letselschade advocaat zo vroeg mogelijk in te schakelen nadat de letselschade is geleden. Hierdoor kan de advocaat u het beste bijstaan, de aansprakelijkheid van de tegenpartij vaststellen en een aansprakelijkheidsbrief opstellen. Lees meer over dit onderwerp op onze “Wanneer letselschade advocaat inschakelen?” pagina.

Wat zijn de kosten van een letselschade advocaat?

De kosten zijn afhankelijk van het aantal uren dat de advocaat aan uw zaak heeft besteed en de complexiteit van de zaak. Echter, als u de zaak wint, worden de advocatenkosten meegenomen onder de schadeclaim en krijgt u het bedrag terug. Lees meer over dit onderwerp op onze “Wat kost een letselschade advocaat?” pagina.

Wie is verantwoordelijk voor het betalen van een letselschade advocaat?

Hoewel het inschakelen van een advocaat kosten met zich meebrengt, is het in veel gevallen zo dat als u de zaak wint, de tegenpartij (meestal via hun verzekering) verantwoordelijk is voor het vergoeden van de advocatenkosten. Dit is wettelijk zo bepaald. De tegenpartij dient de advocatenkosten te vergoeden, voor zover deze redelijk zijn, als zij in het ongelijk worden gesteld.

Is het mogelijk dat ik niets hoef te betalen voor juridische bijstand?

Ja, dat is mogelijk. Als u de zaak wint, worden de advocatenkosten meestal opgenomen in de schadeclaim. Dit betekent dat de tegenpartij deze kosten vergoedt en u in feite niets hoeft te betalen voor de juridische bijstand die u heeft ontvangen. Het is echter belangrijk om dit vooraf duidelijk te bespreken met uw advocaat om eventuele misverstanden te voorkomen.

Wie bepaalt de afsluiting van een dossier?

Er zijn in dit geval twee scenario’s:

  1. Als u en de verzekeraar op één lijn zitten, wordt het dossier afgerond met een gezamenlijk akkoord.
  2. Als u en de verzekeraar het niet eens worden, dan kan de verzekeraar besluiten het dossier te sluiten op basis van wat zij redelijk achten. Bent u het daar niet mee eens? Dan kunt u de stap naar de rechter overwegen. Uiteindelijk heeft u als slachtoffer de keuze om het dossier wel of niet te sluiten, tenzij de rechter anders beslist.

Als ik alles zelfstandig uitzoek, kan ik dan aanspraak maken op een vergoeding?

U heeft absoluut recht op een kostenvergoeding, ook zonder tussenkomst van een expert. Toch raden we u sterk aan om een specialist te overwegen. Het traject van letselschade claimen kan namelijk erg complex en tijdrovend zijn.

Waarom is het lastig om vooraf te zeggen hoe hoog mijn vergoeding wordt?

Het vaststellen van een letselschadevergoeding is complexer dan het lijkt. Voordat we een helder beeld kunnen geven over de mogelijke uitkering, moeten we eerst uw situatie en de impact van het ongeval op uw dagelijks leven begrijpen. Zeker bij materiële schade speelt uw levensstijl en situatie een rol in de uiteindelijke vergoeding.

Waarom bieden jullie een gratis second opinion aan?

Na een ongeval is het belangrijk dat u volledig vertrouwen heeft in uw letselschade advocaat of jurist. U gaat immers door een uitdagende tijd vol zorgen. Het laatste dat u nodig heeft, is extra stress door een onbereikbare rechtsbijstand of steeds wisselende belangenbehartigers. Bij Trias Legal letselschade begrijpen we dit volledig. Daarom willen we ervoor zorgen dat u zich gesteund voelt door de juiste begeleiding. Als u twijfels heeft over de aanpak of het standpunt van uw huidige rechtsbijstandsverzekeraar, bieden wij een gratis second opinion aan voor uw letselschadedossier.

Bieden jullie ondersteuning in andere talen?

Absoluut! Naast Nederlands spreken we andere talen, zoals Arabisch, Engels en Turks. Wat nog belangrijker is, we zorgen ervoor dat u een persoonlijk dossier ontvangt in uw eigen taal. Gedurende het hele proces blijft u in contact met één vertrouwenspersoon, zodat de communicatie soepel en consistent verloopt.

Meer weten over Trias Legal?

Bij Trias Legal staan we vol passie klaar om u juridische hulp te bieden bij alles wat met letselschade te maken heeft. Als u verdere vragen heeft of een persoonlijk consult wilt, neem dan gerust contact met ons op.

Waarom Trias Legal?

  • No cure, no pay
  • Persoonlijke aanpak
  • Resultaatgericht
  • Transparantie

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40