Artikel 1: Begripsbepalingen
a) In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Trias Legal B.V. (hierna: ‘de vennootschap’), handelend onder de handelsnaam Trias Legal- Letselschade, is gevestigd in Rotterdam en ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 72017651. De vennootschap schakelt voor de uitvoering van opdrachten voor een opdrachtgever (hierna: ‘de cliënt’) juristen en andere personen in.
b) De cliënt: de natuurlijke of rechtspersoon die met de besloten vennootschap Trias Legal B.V., hierna enkel nog te noemen de vennootschap, een overeenkomst heeft gesloten tot het verrichten van enkele diensten oftewel een opdracht heeft aanvaard of met wie de vennootschap op welke wijze ook in onderhandeling is of is geweest over het verstrekken van een opdracht.
c) De overeenkomst: de overeenkomst van opdracht tussen de vennootschap en de cliënt (overeenkomst van belangenbehartiging).
Artikel 2: Toepasselijkheid
a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aan de vennootschap verstrekte of te verstrekken opdrachten evenals op onderhandelingen over opdrachten, ongeacht of die tot stand zijn gekomen. Tevens zijn deze algemene voorwaarden van toepassing op alle werkzaamheden tussen de vennootschap en de cliënt, tenzij zij voordat de overeenkomst tot stand is gekomen schriftelijk iets anders zijn overeengekomen.
b) Alle opdrachten worden slechts onder de navolgende voorwaarden aanvaard, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen en zulks door de vennootschap schriftelijk is bevestigd. Van het bepaalde in deze voorwaarden wordt slechts afgeweken, indien zulks uitdrukkelijk en schriftelijk is overeengekomen. Afwijkingen van deze voorwaarden gelden slechts indien deze uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeen- gekomen en hebben alleen betrekking op de opdracht waarvoor deze zijn overeengekomen, niet op eerdere of latere opdrachten.
c) De overeenkomst wordt aangegaan voor onbepaalde duur tenzij uit de inhoud, aard of strekking van de verleende opdracht voortvloeit dat deze voor een bepaalde tijd is aangegaan.
d) De toepasselijkheid van eventuele voorwaarden van de opdrachtgever is uitgesloten, tenzij deze voorwaarden uitdrukkelijk en schriftelijk door de vennootschap op de opdracht van toepassing zijn verklaard.
Artikel 3: overeenkomst
a) Een opdracht komt tot stand door aanvaarding daarvan door de vennootschap. Op de opdracht is de regeling in Boek 7 Titel 7 Burgerlijk Wetboek van toepassing, behoudens en voor zover daarvan in deze voorwaarden, en/of de overeenkomst met de opdrachtgever, wordt afgeweken.
b) De overeenkomst is een overeenkomst van opdracht in de zin van artikel 7:400 BW. De vennootschap is verplicht om buiten dienstbetrekking werkzaamheden te verrichten voor de cliënt om diens belangen te behartigen ten opzichte van de (potentieel) aansprakelijke partij. Boek 7, Titel 7, Afd. 1 BW is op deze overeenkomst van toepassing als hiervan niet in de overeenkomst of deze Algemene Voorwaarden wordt afgeweken.
c) Alle overeenkomsten moeten uitsluitend zijn gegeven aan en aanvaard door de vennootschap, ook als het uitdrukkelijk of stilzwijgend de bedoeling is dat een opdracht door een bepaalde persoon zal worden uitgevoerd. De artikelen 7:404, 7:407 lid 2 en 7:409 van het Burgerlijk Wetboek zijn hier niet van toepassing.
d) De werkzaamheden moeten ervoor zorgen dat de geleden en nog te lijden schade van de cliënt zoveel mogelijk wordt verhaald. De vennootschap zal zich bij de uitvoering van de werkzaamheden op basis van de overeenkomst zoveel mogelijk opstellen als een goed opdrachtnemer en een redelijk handelend en bekwaam vakgenoot. Maar de vennootschap kan hierbij niet garanderen of waarborgen dat het beoogde resultaat ook wordt bereikt.
e) Onder ‘opdracht’ worden mede in deze voorwaarden de navolgende werkzaamheden verstaan: vaststellen en/of onderzoeken van, rapporteren over, adviseren en bemiddelen bij (letsel-)schade in de ruimste zin van het woord, het verhalen van loonschade, het verhalen van uitgekeerde schadepenningen en verder alle werkzaamheden in het kader van de bedrijfsuitoefening die hierboven niet genoemd zijn. Indien de opgedragen werkzaamheid niet in het voorgaande lid is genoemd, zal deze in de opdrachtbevestiging of overeenkomst worden omschreven.
f) Het resultaat van de opdracht is uitsluitend bestemd voor de opdrachtgever, of door opdrachtgever aan te wijzen natuurlijke of rechtspersonen. Andere derden kunnen hieraan geen rechten ontlenen. Zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de vennootschap mogen rapporten, brieven, berekeningen, etc. niet worden geopenbaard, tenzij de vennootschap gelet op de aard van de opdracht geacht moet worden hiervoor toestemming te hebben verleend.
g) De vennootschap is bij uitsluiting van ieder ander rechthebbende evenals op de door haar uitgebrachte rapporten, adviezen e.d. gerechtigd tot uitoefening van alle intellectuele eigendomsrechten, ook nadat de opdracht is ingetrokken, beëindigd of volbracht.
h) De vennootschap is slechts gebonden aan de inhoud van rapporten en adviezen in digitale vorm, indien die volledig overeenkomt met de inhoud van het originele, door en bij de vennootschap bewaarde of opgeslagen document.
i) De vennootschap is niet verplicht om aanwijzingen omtrent de uitvoering van een opdracht van cliënt of voor hem sprekende derden op te volgen
j) De overeenkomst maakt de vennootschap ook bevoegd om namens en voor rekening van de cliënt – binnen het kader van de opdracht – rechtshandelingen te (laten) verrichten.
k) De vennootschap heeft het recht om voor rekening en risico van de cliënt derden in te schakelen voor de uitvoering van de overeenkomst. Dit wordt – als dat redelijkerwijs mogelijk is – met de cliënt besproken. De inschakeling van o.a. deurwaarders, advocaten, koeriers en (beëdigde) vertalers hoeft de vennootschap niet te bespreken met de cliënt. Het staat de vennootschap vrij voor de uitvoering van haar werkzaamheden uit te besteden aan derden, e.e.a. niet tegenstaande de toepasselijkheid van de onderhavige voorwaarden.
l) De deskundigen van de vennootschap nemen bij de uitvoering van opdrachten de relevante beroepsregels in acht. Door het verstrekken van de opdracht aanvaardt de opdrachtgever de mogelijk uit de desbetreffende beroepsregels voortvloeiende verplichtingen en beperkingen.
m) Indien de werkzaamheden ertoe strekken een bepaald (financieel) eindresultaat te bewerkstelligen, dan zal Trias Legal zich inspannen dit resultaat te bewerkstelligen, maar niet garanderen dat dit beoogde eindresultaat werkelijk wordt bereikt. Er is sprake van een inspanningsverplichting en geen resultaatverplichting.
n) Elke opdracht wordt schriftelijk aanvaard, waartoe een overeenkomst tussen de vennootschap en de opdrachtgever kan worden opgesteld en ondertekend. Bij onduidelijkheden prevaleert de tekst van die overeenkomst en daarna van deze voorwaarden boven het bepaalde in het Burgerlijk Wetboek. Zo nodig in afwijking van artikel 7:404 BW, bepaalt de vennootschap wie met de uitvoering van een opdracht wordt belast, tenzij uitdrukkelijk en schriftelijk bij de aanvaarding van de opdracht anders is overeengekomen.
o) De opdracht eindigt door volbrenging. Het staat de vennootschap vrij elke opdracht tussentijds te beëindigen of de uitvoering op te schorten indien zij hiertoe in redelijkheid aanleiding ziet. In dat geval zal de vennootschap – naar eigen keuze – mondeling of schriftelijk verslag doen van haar bevindingen. Artikel 7:408 lid 2 BW wordt hierbij dan ook terzijde gesteld.
Artikel 4: opdrachten
a) Indien de cliënt de door hem aan de vennootschap verstrekte opdracht geheel of gedeeltelijk annuleert, is hij gehouden aan de vennootschap alle met het oog op de uitvoering van de haar verstrekte opdracht redelijkerwijs gemaakte kosten, de reeds gemaakte kosten van rechtsbijstand daaronder nadrukkelijk begrepen, te vergoeden.
b) De vennootschap behoudt zich het recht voor, onder opgaaf van redenen, een haar verstrekte opdracht niet te aanvaarden, dan wel terug te geven, e.e.a. met inachtneming van de goede trouw.
c) Tenzij nadrukkelijk en schriftelijk anders is overeengekomen, brengt een aan de vennootschap verstrekte opdracht nimmer met zich mee, dat die opdracht door een met name genoemde medewerker van de vennootschap wordt uitgevoerd.
d) Alle door de vennootschap te verrichten c.q. verrichte werkzaamheden worden uitsluitend uitgevoerd voor rekening van cliënt, tenzij hierna anders is bepaald, dan wel uitdrukkelijk schriftelijk anders is overeengekomen.
e) Voor alle door de vennootschap verrichte werkzaamheden is cliënt, voor zover hierna niet anders bepaald, aan de vennootschap (naast de door de vennootschap gemaakte verschotten) een tarief van € 245,00 per uur, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten, althans een naar redelijkheid en billijkheid vast te stellen honorarium, verschuldigd. Bij de vaststelling van haar honorarium gaat de vennootschap primair uit van het door haar gehanteerde uurtarief (€ 245,00, te vermeerderen met BTW en 6% kantoorkosten) en de door haar aan de desbetreffende zaak bestede uren. De vennootschap berekent over het honorarium en de verschotten, zoals hiervoor vermeld, kantoorkosten en omzetbelasting.
f) Rechtsmaatregelen worden uitsluitend genomen voor rekening en risico van de cliënt. De vennootschap behoudt zich het recht voor om terzake het voeren van een gerechtelijke procedure, dan wel terzake door haar anderszins te maken kosten, een kostenvoorschot aan de cliënt te vragen.
g) Indien een opdracht tot het verrichten van werkzaamheden door twee of meer natuurlijke en/of rechtspersonen wordt verstrekt, zijn deze ieder voor zich hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige nakoming van de uit de met de vennootschap gesloten overeenkomst voortvloeiende verplichtingen.
Artikel 5: Verplichtingen van Trias Legal
a) De vennootschap zal de door haar aanvaarde opdrachten naar beste weten en kunnen vervullen en daarbij de zorg van een goed opdrachtnemer in acht nemen.
b) De door de vennootschap ingeschakelde deskundigen nemen bij de uitvoering van opdrachten de relevante beroepsregels in acht. Door het verstrekken van de opdracht aanvaardt de opdrachtgever de mogelijk uit de desbetreffende beroepsregels voortvloeiende verplichtingen en beperkingen.
c) Indien de werkzaamheden er toe strekken een bepaald (financieel) eindresultaat te bewerkstelligen, dan zal Trias Legal zich inspannen dit resultaat te bewerkstelligen, maar niet garanderen dat dit beoogde eindresultaat werkelijk wordt bereikt. Er is sprake van een inspanningsverplichting en geen resultaatverplichting.
Artikel 6: informatieverstrekking
a) De cliënt moet alle gegevens, stukken en overige informatiedragers die naar het oordeel van de vennootschap zijn vereist voor de uitvoering van de overeenkomst tijdig, volledig en in de door de vennootschap gewenste vorm en manier aan de vennootschap ter beschikking stellen. De cliënt moet kunnen instaan en verantwoordelijk zijn voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de informatie die hij of zij verstrekt of namens hem of haar wordt verstrekt aan de vennootschap. Hiervoor aanvaardt de vennootschap geen enkele aansprakelijkheid.
b) Als de cliënt de onder lid a van dit artikel bedoelde informatie onjuist, niet of niet tijdig aan de vennootschap verstrekt, heeft de vennootschap het recht om de overeenkomst door een schriftelijke mededeling daarvan aan de cliënt te beëindigen. De termijn voor deze beëindiging bedraagt 14 dagen vanaf de datum van de dagtekening van de brief waarin deze schriftelijke mededeling staat vermeld. Na het verstrijken hiervan is de beëindiging geformaliseerd.
c) Lid b van dit artikel is eveneens van toepassing als de door de cliënt of namens de cliënt verstrekte informatie niet juist, niet volledig of niet betrouwbaar blijkt te zijn. Als de vennootschap schade lijdt door een schending van het eerste lid van dit artikel, moet de cliënt mogelijk een schadevergoeding betalen.
d) De cliënt gaat ermee akkoord dat informatie ter beschikking mag worden gesteld aan de letselschadespecialist, jurist, advocaten van de vennootschap en diens medewerkers. Om de belangen van de cliënt te behartigen mag deze informatie – voor zover dit van belang is – worden doorgeven aan de (WA-assuradeur van) de wederpartij en overige bij de belangenbehartiging betrokken derden.
e) De opdrachtgever is verplicht de vennootschap volledig en juist te informeren over alle voor de uitvoering van de opdracht relevante feiten en omstandigheden en is voorts verplicht alle relevante gegevens aan de vennootschap ter beschikking te stellen. De vennootschap staat ervoor in dat bij het verzamelen, opslaan en afstaan van de relevante gegevens en bescheiden is voldaan aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Alle medische gegevens worden bewaard en opgeslagen in overeenstemming met de geldende regelgeving in de branche.
Artikel 7: Honorarium en kosten
a) De partijen moeten zich houden aan de afspraken over het honorarium en de kosten zoals die zijn overeengekomen in de tussen de partijen afgesloten overeenkomst.
Artikel 8: Overige financiële bepalingen
a) De vennootschap hoeft niet contant te betalen.
b) Alle declaraties van de vennootschap moeten binnen 30 dagen na de datum van de declaratie worden voldaan. Is de betaling niet op tijd, dan heeft de vennootschap het recht om zonder ingebrekestelling een vertragingsrente van 1 % per maand in rekening te brengen. Als de vennootschap invorderingsmaatregelen moet treffen, dan zijn alle buitengerechtelijke en gerechtelijke kosten voor de cliënt.
c) De vennootschap factureert in beginsel aan de opdrachtgever. Deze nota’s, ook tussentijdse en/of nota’s ter doorberekening van door haar in het kader van de opdracht gemaakte kosten, dienen binnen 14 dagen na factuurdatum te zijn voldaan. Indien anders is bepaald, gelden die bepalingen.
d) Alle betalingen dienen te geschieden zonder beroep op compensatie, opschorting of korting, op de door de vennootschap aan te wijzen rekening of op andere door de vennootschap aan te geven wijze.
e) Mocht een nota van de vennootschap niet of niet geheel binnen 14 dagen zijn voldaan, dan zal de opdrachtgever over het niet- betaalde bedrag een rente verschuldigd zijn van 1% per maand, zonder dat daartoe een ingebrekestelling zal zijn vereist. Delen van een maand gelden daarbij als gehele maand.
f) Wanneer de opdrachtgever – na schriftelijke aanmaning – in gebreke blijft te betalen, zijn door de opdrachtgever verschuldigd de buitengerechtelijke incassokosten, alsmede de gerechtelijke kosten (waaronder de gerechtskosten en de kosten van juridische bijstand) alsmede alle andere kosten gemaakt ter inning van de vordering. De buitengerechtelijke incassokosten bedragen minimaal 15% van het openstaande bedrag, met een minimum van € 250,00.
g) Indien een factuur of declaratie in het kader van BW 6:96 verhaalbaar is op een aansprakelijke partij of anderszins, zal de vennootschap trachten deze volledig te verhalen. Eventuele verrekening met de opdrachtgever zal per geval worden beoordeeld.
h) Indien de vennootschap namens haar cliënt of anderszins opdracht geeft tot het verstrekken van informatie of het verrichten van een dienst, dient de daarop betrekking hebbende factuur op straffe van verval van die factuur en dus van de betalingsverplichting van de vennootschap, binnen 30 dagen na de dag waarop de informatie door de vennootschap is ontvangen of de dienst aan de vennootschap is geleverd, te zijn toegezonden. Het bewijs van toezending van de informatie of het verstrekken van de dienst binnen de gestelde termijn, rust op de schuldeiser.
Artikel 9: Bewaartermijn
a) De vennootschap zal het bij de uitvoering van de overeenkomst aangelegde dossier bewaren tot tien jaar na de datum waarop het de laatste (inhoudelijke) werkzaamheden in de zaak verrichtte.
b) Na het verstrijken van de in sub a van dit artikel genoemde termijn zal de vennootschap ervoor zorgen dat het dossier zonder nadere aankondiging definitief wordt vernietigd.
c) Als de cliënt hierom vraagt, zal de vennootschap het dossier aan de cliënt teruggeven. Bij een afgehandeld dossier kunnen er kosten aan verbonden zijn. Een verzoek om retourzending moet minimaal één maand voor het verstrijken van de in lid a genoemde termijn door de vennootschap zijn ontvangen.
Artikel 10: aansprakelijkheid
a) De aansprakelijkheid van de vennootschap is beperkt tot het bedrag dat zijn afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering uitkeert. Als om welke reden dan ook – met uitzondering van het geval dat de vennootschap de premie niet heeft betaald – deze verzekering niet uitkeert, dan is de aansprakelijkheid van de vennootschap beperkt tot het bedrag dat volgens de overeenkomst bij de cliënt in rekening werd gebracht met een maximum van € 10.000,00.
b) De vennootschap is niet aansprakelijk voor eventuele tekortkomingen van ingeschakelde derden.
c) De vennootschap is slechts aansprakelijk voor directe schade. Onder directe schade wordt verstaan, die schade die in een direct en onlosmakelijk verband staat met het schadeveroorzakende handelen/nalaten.
d) De vennootschap is onder geen beding aansprakelijk voor indirecte schade, zoals bijvoorbeeld schade die is gelegen in het verloren zijn gegaan van gegevens, dan wel winstderving.
e) De vennootschap is voorts niet aansprakelijk voor schade, welke voortvloeit uit ontoereikende medewerking door de cliënt, haar door of vanwege de cliënt verstrekte gegevens, dan wel voor immateriële schade.
f) Ondanks wat er op andere plekken in deze Algemene Voorwaarden vermeld staat, geldt dat iedere aansprakelijkheid van de vennootschap vervalt als de cliënt niet tijdig schriftelijk en gemotiveerd een klacht bij de vennootschap heeft ingediend. Onder tijdig verstaan we hier een termijn van een jaar nadat de cliënt redelijkerwijs bekend had kunnen zijn met het voorval dat tot aansprakelijkheid zou kunnen leiden.
g) De aansprakelijkheid van de vennootschap reikt niet verder dan uit de navolgende leden blijkt. Onder de vennootschap worden in voorkomend geval ook verstaan haar bestuurder(s) en vennootschap werkzaam zijn.
h) De vennootschap is in geen geval aansprakelijk voor schade die door haar ingeschakelde externe deskundigen dan wel door het gebruik van hulpzaken of van gegevens of bescheiden, die afkomstig zijn van de opdrachtgever of van derden.
i) De vennootschap is in geen geval aansprakelijk voor schade die – in welk opzicht en in welke vorm ook – is terug te voeren op het niet functioneren van bij de uitvoering van de opdracht gebruikte apparatuur, ongeacht of het niet functioneren gevolg is van defecten of van externe oorzaken als stroomuitval. Onder apparatuur worden ook de besturingsprogramma’s en andere software verstaan.
j) De aansprakelijkheid van de vennootschap is beperkt tot schade aan personen en zaken, met uitzondering van schade aan ondergeschikten of zaken van de opdrachtgever. Voor gevolgschade of indirecte schade is de vennootschap nimmer aansprakelijk.
k) Indien zuivere vermogensschade ontstaat door het verwijtbaar laten verlopen van een termijn, of door een andere toerekenbare tekortkoming in de behandeling van de opdracht door de vennootschap, is de aansprakelijkheid gelimiteerd tot het vorengenoemde bedrag.
l) Het maximale bedrag waarvoor de vennootschap aansprakelijk kan zijn, bedraagt EUR 10.000,00 per geval, waarbij een reeks schades uit dezelfde oorzaak als één geval wordt beschouwd.
m) Indien om welke reden dan ook geen uitkering krachtens de door de vennootschap afgesloten beroepsaansprakelijkheidsverzekering plaatsvindt, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot het door de vennootschap in rekening gebrachte honorarium, tot een bedrag van ten hoogste EUR 10.000,00.
n) Indien de vennootschap in verband met de uitvoering van de opdracht jegens derden aansprakelijk wordt gehouden voor schade waarvoor de aansprakelijkheid jegens de opdrachtgever in het voorgaande is uitgesloten of beperkt, is de opdrachtgever gehouden de vennootschap ter zake daarvan te vrijwaren.
o) Iedere rechtsvordering tegen de vennootschap vervalt na verloop van één jaar nadat de schade waarvoor de vennootschap aansprakelijk wordt gehouden, zich voor het eerst heeft gemanifesteerd en in elk geval na verloop van vijf jaar nadat de schadeveroorzakende gebeurtenis heeft plaatsgevonden.
Artikel 11: Informatie
a) Informaties die door de vennootschap aan de cliënt worden verstrekt, mogen noch geheel, noch gedeeltelijk door de cliënt worden overgenomen, of op welke wijze dan ook worden geopenbaard of vermenigvuldigd, tenzij nadrukkelijk anders schriftelijk is overeengekomen, dan wel uit de met cliënt gesloten overeenkomst anderszins volgt.
b) Informaties en/of adviezen worden door de vennootschap naar beste weten en geheel te goeder trouw verstrekt, doch de vennootschap aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor verlies en/of schade direct, dan wel indirect voortvloeiende uit de inhoud van de door haar verstrekte informaties en/of adviezen, e.e.a. behoudens het geval dat uit de aard van de met de vennootschap gesloten overeenkomst voortvloeit dat de vennootschap wel aansprakelijk is voor dergelijke schade.
Artikel 12: Reclameren
a) Reclames, zowel betrekking hebbende op de dienstverlening van de vennootschap, alsmede op de hoogte van de facturen van de vennootschap, worden slechts in behandeling genomen, indien deze binnen veertien dagen na beëindiging van de dienstverlening, dan wel -indien gereclameerd wordt over een factuur – binnen veertien dagen na factuurdatum, schriftelijk aan de vennootschap kenbaar zijn gemaakt.
b) De bewijslast ten aanzien van het al dan niet tijdig hebben gereclameerd ligt bij de cliënt.
c) Bij reclames gedaan na de in het voorgaande lid genoemde termijn vervalt elke aanspraak jegens de vennootschap.
d) Door de vennootschap terecht bevonden reclames ten aanzien van (een) door haar verleende dienst(en), zullen leiden tot ofwel herstel van de in casu verleende dienst(en), ofwel tot vergoeding van de ten gevolge van de gebrekkige dienstverlening eventueel geleden schade, ofwel tot verstrekking van een creditnota. Het vorengenoemde geschiedt e.e.a. naar inzicht en keuze van de vennootschap.
Artikel 13: Klachtenreglement
a) Deze Algemene Voorwaarden zijn ook onderdeel van het klachtenreglement zoals dat door de vennootschap is vastgesteld.
b) De cliënt kan op zijn of haar verzoek een exemplaar van het klachtenreglement toegezonden krijgen. Verder is het reglement ook gepubliceerd op www.triaslegal.nl.
c) De vennootschap is bevoegd om het klachtenreglement te wijzigen.
Artikel 14: Tussentijdse beëindiging
a) De vennootschap heeft uitdrukkelijk het recht om bij een éénzijdige beëindiging door de cliënt niet of onvolledig gecompenseerde kosten van de belangenbehartiging, het honorarium en de verschotten te verhalen op de cliënt, volgens de artikelen 7:408 tot en met 7:411 BW, waarbij de kosten direct opeisbaar worden geacht. Als er een aansprakelijke partij aanwezig is, zal de vennootschap eerst zijn kosten trachten in te dienen bij de aansprakelijke partij.
Artikel 15: Toepasselijk recht en geschillen
a) Op de rechtsverhouding tussen de vennootschap en de cliënt is uitsluitend Nederlands recht van toepassing en zullen uitsluitend te worden beslist door de bevoegde te Rotterdam.
b) Op de totstandkoming van, inclusief de onderhandelingen over alsook de uitvoering of nakoming van opdrachten is bij uitsluiting Nederlands recht van toepassing, ook al zou volgens het internationaal privaatrecht het recht van een ander land van toepassing zijn.
c) De rechterlijke geschillenbeslechting vindt pas plaats als beide partijen zich hebben ingezet om onderling het geschil te beslechten.
d) Alleen de Nederlandse rechter te Rechtbank Rotterdam is bevoegd om van een geschil tussen cliënt en de vennootschap kennis te nemen.
Artikel 16: Inwerkingtreding
a) Deze Algemene Voorwaarden treden in werking met ingang van 1 januari 2013 en kunnen via www.triaslegal.nl opgevraagd worden.
b) Deze voorwaarden kunnen worden aangehaald als de ‘Algemene Voorwaarden Trias Legal 2013’.
Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.
+31(0)10 799 70 40
info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.