Ouders moeten er niet aan denken dat hun kinderen gewond raken bij een ongeval. Helaas hebben wij bij Trias Legal ook wel eens te maken met ernstige letselschade bij kinderen. Dan is goede juridische hulp heel belangrijk. In dit artikel leggen we uit hoe we in deze schadeclaims te werk gaan. Ons doel is om de ouders zo goed mogelijk te helpen om de toekomst van het kind veilig te stellen.
Het claimproces van letselschade bij kinderen is anders dan bij volwassenen. Natuurlijk spelen de emoties van ouders en familieleden in dit soort zaken een belangrijke rol. Maar ook de berekening van de schadevergoeding is meer complex als het slachtoffer nog erg jong is. Daarnaast zijn er enkele belangrijke praktische aspecten waar we rekening mee moeten houden. Trias Legal neemt de ouders alle juridische zorgen uit handen, zodat zij zich met hun kind kunnen richten op het herstel.
In elke letselschadezaak wordt de schadevergoeding bepaald door de omstandigheden van voor het ongeval te vergelijken met de omstandigheden na het ongeval. Mensen die voor het ongeval een goedbetaalde baan hadden en na het ongeval grotendeels arbeidsongeschikt zijn geworden, hebben uiteraard te maken met aanzienlijke financiële verliezen. Maar dergelijke vergelijkingen zijn niet gemakkelijk als we te maken hebben met een kind, dat zich nog helemaal aan het ontwikkelen was toen het ongeluk gebeurde. Hoe jonger het kind is, hoe moeilijker het is om de schade precies uit te kunnen rekenen.
Om te bepalen hoe het leven van een kind zich in de toekomst ontwikkeld zou kunnen hebben zonder ongeval, zoeken we vaak naar verbanden met de levens van degenen in de directe omgeving van het kind: ouders, broers en zussen, neven en nichten. In deze relaties zien we vaak overeenkomsten in leefstijl, opleidingsniveau en loopbaanontwikkeling. Deze informatie helpt ons om een onderbouwde inschatting te maken van de (gedeeltelijke) toekomstschade van het kind. Wanneer het kind bij het ongeval blijvende beperkingen heeft opgelopen, is het logisch dat het dan om zeer forse bedragen gaat. Trias Legal zorgt ervoor dat de uitgekeerde schadevergoeding recht doet aan de ontstane situatie!
Bij ernstige letselschadezaken waarbij kinderen betrokken zijn, laat de afwikkeling vaak lang op zich wachten. Dit komt doordat we het herstel en de ontwikkeling van het kind nauwlettend volgen om het niveau van functioneren van het kind vast te stellen. Tijdens het schadeproces zorgen wij ervoor dat alle mogelijke hulp wordt verleend en dat alle kosten die daarmee samenhangen worden vergoed door de aansprakelijkheidsverzekeraar.
Als de zaak kan worden afgewikkeld terwijl het kind nog minderjarig is, moeten de ouders daarvoor toestemming vragen aan de kantonrechter. De zaak kan alleen worden afgedaan als de kantonrechter instemt met het afwikkelingsvoorstel. Daarnaast moet de schadevergoeding op een speciale bankrekening (BEM-rekening) worden overgemaakt, waarvan alleen met toestemming van de kantonrechter geld kan worden opgenomen. De rechter let er daarbij op dat de bestedingen ten gunste van het kind worden gedaan. Zo worden de belangen van het kind beschermd, totdat hij of zij meerderjarig wordt en zelf over de schadevergoeding kan beschikken.
Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.
+31(0)10 799 70 40
info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.