Als u het slachtoffer wordt van een ongeval, dan mag u ervan uitgaan dat de verzekeraar van de veroorzaker uw schade vergoedt. Maar verzekeraars doen er alles aan om niet of zo weinig mogelijk uit te keren. Ze weten precies welke methoden ze kunnen toepassen. Letselschadespecialist Trias Legal zet de vijf meest gebruikte trucs van verzekeraars op een rij gezet.
Een veelgebruikte truc van een verzekeraar is het ontkennen van aansprakelijkheid, bijvoorbeeld bij een aanrijding. Ze stellen dan dat hun verzekerde geen schuld heeft voor het ongeval, zodat zij uw schade niet hoeven uit te keren.
Een veelgehoord argument van verzekeraars is dat u zelf de veroorzaker van het ongeluk bent, en dat u daarom geen recht heeft op een schadevergoeding. Er wordt bijvoorbeeld gesteld dat u te hard of onvoorzichtig reed, niet goed hebt opgelet of voorrang had moeten verlenen.
In de wet staat dat u uw schade zoveel mogelijk zult moeten beperken. Daar maken verzekeraars handig gebruik van. Wanneer ze vrezen dat de kosten teveel zullen oplopen, zullen ze u op uw schadebeperkingsplicht wijzen. Hiermee hopen ze dat u afziet van het claimen van uw resterende schade.
Het is aan u om aan te tonen dat uw schade door het ongeval is ontstaan. Verzekeraar zijn er bedreven in te stellen dat uw klachten ook zonder het ongeluk zouden zijn ontstaan, of dat ze al voor het ongeval aanwezig waren. Ook horen we van verzekeraars vaak de stelling dat er ‘geen objectiveerbaar letsel’ is, wat betekent dat ze niet hoeven uit te keren.
Verzekeraars wachten vaak zeer lang met reageren op brieven of e-mails. Hierdoor kan u financieel ernstig in de problemen komen, en dat is ook precies hun bedoeling. Deze truc wordt namelijk doelbewust ingezet om u te ontmoedigen om de claim door te zetten.
Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.
+31(0)10 799 70 40
info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.