Letselschade opgelopen bij het paardrijden? Trias Legal helpt u de schade te verhalen

Trias Legal > Nieuws > Letselschade opgelopen bij het paardrijden? Trias Legal helpt u de schade te verhalen

Letselschade opgelopen bij het paardrijden? Trias Legal helpt u de schade te verhalen

Houdt u ervan om paard te rijden? Geniet u regelmatig van een ritje door het bos of op het strand? Doet u mee aan springwedstrijden, of oefent u op de manege? Uw passie voor paardrijden wordt door veel mensen gedeeld. Maar u weet ook dat paardrijden een risicovolle sport is. Paarden zijn sterke dieren en u zit hoog op de rug van het dier. Bij een valpartij kunt u ernstig en blijvend letsel oplopen. U begrijpt dat dit letselschade kan veroorzaken. U kunt deze schade in sommige gevallen (geheel of gedeeltelijk) verhalen op de eigenaar van het paard. Trias Legal helpt u hierbij!

Ongevallen met paarden

In Nederland lopen elk jaar ongeveer 30.000 personen letselschade op tijdens het paardrijden. Vaak gaat het om licht letsel, dat snel binnen een half jaar volledig geneest. Maar bij meer dan tien procent van de ongevallen moet het slachtoffer met ernstig letsel in het ziekenhuis worden opgenomen. Veel voorkomende letsels bij dit soort ongevallen zijn knieletsel, botbreuken en letsel aan hoofd, nek en rug.

Letselschade leidt vaak tot (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid en inkomensverlies. Daarnaast hebben slachtoffers vaak extra kosten in verband met voorzieningen en noodzakelijke hulpmiddelen. Op wie kunnen deze kosten worden verhaald? Trias Legal helpt u daarbij.

Het verhalen van de schade

Als u valt terwijl u op uw eigen paard rijdt, dan kunt u niemand aansprakelijk stellen. Het is een ander verhaal als u gebruik maakt van een paard van iemand anders, bijvoorbeeld een manege.

Als u van een paard valt, kunt u niet altijd uw volledige schade verhalen. Rechters houden namelijk rekening met het feit dat u vrijwillig bent gaan paardrijden. Als ruiter wordt u geacht zich bewust te zijn van de risico’s die paardrijden meebrengen. U kunt dit zien als een soort eigen risico.

Omdat u vrijwillig op het paard rijdt, en u de risico’s van het dier moet kennen, krijgt u in principe minimaal de helft van uw letselschade vergoed. Op basis van billijkheid kan dit worden bijgesteld naar 75% of zelfs 100%. Dat is afhankelijk van de omstandigheden. Als u nog aan het leren paardrijden bent, is de kans groot dat 100% van uw schade wordt vergoed. En als het letsel is veroorzaakt omdat u een trap van een paard krijgt, bijvoorbeeld omdat het paard schrikt, dan kunt u niets aan het ongeval doen. Daarom wordt ook in zo’n geval waarschijnlijk uw volledige letselschade vergoed.

Direct contact met Trias Legal
advocaat
?

Bel ons en wij helpen u verder: 010-799 70 40

Meer weten?

Heeft u letselschade opgelopen bij het paardrijden? Trias Legal staat klaar om u te helpen uw schade te verhalen. Ook onze kosten worden verhaald, dus onze diensten zijn voor u gratis. Neem gerust vrijblijvend contact op om uw zaak te bespreken.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40