In buitenland is de kans groter dat u te maken krijgt met een voedselvergiftiging. Met name vanwege de andere eet- en bereidingsgewoonten. Dit kan in sommige gevallen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Maar ook in Nederland heeft u kans op letselschade door voedselvergiftiging. Bijvoorbeeld als u bij een restaurant gaat eten waar het voedsel is besmet met schadelijke bacteriën. Heeft u letselschade opgelopen door een voedselvergiftiging? Onze letselschade-experts helpen u graag bij het verkrijgen van een passende schadevergoeding. Neem contact met ons op voor gratis juridische hulp of advies.
Een voedselvergiftiging is een aandoening die ontstaat door het eten van voedsel dat is besmet met schadelijke bacteriën, virussen of parasieten. De symptomen kunnen per persoon sterk variëren, maar dit zijn de meest voorkomende.
In ernstige gevallen kan een voedselvergiftiging leiden tot uitdroging, nierfalen, een hersenvliesontsteking of zelfs de dood. Zeker voor baby’s en ouderen is een voedselvergiftiging erg gevaarlijk. Het is daarom belangrijk om direct contact op te nemen met een arts als u vermoedt dat u of u kind een voedselvergiftiging heeft opgelopen.
Heeft u door een voedselvergiftiging letselschade opgelopen? Dan is de verkoper van het besmette voedsel in de meeste gevallen aansprakelijk. Dus bijvoorbeeld het restaurant of café waar u iets heeft gegeten. Het betreffende bedrijf is verantwoordelijk voor het bieden van veilig voedsel en kan aansprakelijk worden gesteld voor de schade die is veroorzaakt.
Let wel op dat uw aanklacht gegrond moet zijn, anders bent u zelf strafbaar en kan dit u veel geld kosten. Neem daarom altijd eerst contact op met de NVWA voor een onderzoek. Als zij kunnen aantonen dat het bedrijf inderdaad niet voldoet aan de maatregelen, dan kunt u gerust een schadeclaim indienen.
Als u op vakantie in het buitenland een voedselvergiftiging oploopt, is het belangrijk om te weten dat u de reisorganisatie aansprakelijk kunt stellen voor uw letselschade. Het is verstandig om de schade zo snel mogelijk te melden bij het reisbureau en dit in ieder geval binnen drie maanden te doen. Neem contact op met Trias Legal voor gratis juridische hulp in dit proces.
Als u letselschade heeft opgelopen door voedselvergiftiging, heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Om deze vergoeding te krijgen, moet u kunnen aantonen dat uw letsel het gevolg is van het eten van besmet voedsel. Het is belangrijk om bewijs te verzamelen, zoals medische rapporten, aankoopbewijzen en getuigenverklaringen.
Schakel professionele hulp in van een letselschade-expert van Trias Legal, voor het verzamelen van bewijs. Maar ook voor de onderhandelingen met de verzekeraar van de tegenpartij. Verder helpen we u graag bij het krijgen van een zo hoog mogelijke schadevergoeding.
Als u letselschade heeft opgelopen door voedselvergiftiging, maakt u veel kosten. Verzamel alle bonnetjes, afschriften en documenten in een map voor de verzekering. U kunt namelijk een schadevergoeding claimen voor alle extra gemaakte kosten, bijvoorbeeld:
Meer weten over de gratis juridische hulp van Trias Legal of direct letselschade melden? Neem gerust contact met ons op via 010-600 3380 of info@triaslegal.nl. We leggen u graag uit hoe we werken en wat we voor u kunnen betekenen.
Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.
+31(0)10 799 70 40
info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.