Het verschil tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat

Trias Legal > Nieuws > Het verschil tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, komt u voor een belangrijke keuze te staan: kiest u voor een letselschade jurist of een letselschade advocaat? Hoewel beide experts gespecialiseerd zijn in letselschade, zijn er toch een aantal verschillen tussen deze beroepen. We leggen u de verschillen graag uit en leggen uit waarom het inschakelen van een letselschade jurist in vrijwel elke letselschadezaak een goede keuze is.

De belangrijkste verschillen op een rijtje

Letselschade is erg vervelend. Slachtoffers hebben bijvoorbeeld fysieke en mentale problemen die hen dagelijks beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om goede hulp in te schakelen, zodat een slachtoffer de schadevergoeding krijgt waar hij recht op heeft. Bent u benieuwd of u hiervoor een letselschade advocaat of jurist voor nodig heeft? Laten we dan eerst naar de belangrijkste verschillen tussen beide specialismes kijken.

Expertise en specialisatie

Zowel letselschade juristen als advocaten hebben uitgebreide kennis van letselschade. Een advocaat is mogelijk nog op andere rechtsgebieden actief, terwijl de meeste letselschade juristen zich helemaal richten op letselschade. Dit betekent dat zij zich dag in dag uit inzetten om slachtoffers bij te staan en succesvol schadevergoedingen te claimen.

Procederen of onderhandelen?

Het belangrijkste verschil tussen een letselschade advocaat en een letselschade jurist is misschien wel dat een advocaat mag procederen voor de rechtbank. In 98% van de letselschadezaken is dit echter helemaal niet nodig en komt een zaak niet voor de rechter. Een letselschade jurist onderhandelt met tegenpartij en verzekeraar en regelt daarmee een rechtmatige schadevergoeding voor zijn cliënten. Een zaak is daarmee vaak ook nog eens sneller afgehandeld.

Kosten en vergoedingen

De kosten van een letselschade advocaat zijn vaak hoog, terwijl letselschade juristen meestal werken op basis van no cure no pay. Dit betekent dat de hulp van een letselschade jurist meestal kosteloos is. U betaalt namelijk alleen bij een succesvolle afhandeling van uw zaak en meestal zijn die kosten opgenomen in de totale schadevergoeding. U loopt dus geen financieel risico, waardoor het inschakelen van een jurist een laagdrempelige optie is.

Zijn er ook overeenkomsten tussen een letselschade jurist en letselschade advocaat?

Zowel letselschade juristen als advocaten hebben uitgebreide juridische kennis en zijn gespecialiseerd in het helpen van slachtoffers die letselschade hebben opgelopen door toedoen van een ander. Beide professionals begeleiden slachtoffers bij het claimen van een schadevergoeding en zorgen ervoor dat ze alle aspecten van de schade in kaart brengen. Denk bijvoorbeeld aan medische kosten, inkomensverlies en smartengeld. Daarnaast behartigen zowel juristen als advocaten de belangen van het slachtoffer tijdens onderhandelingen met de verzekeraar of de tegenpartij. Of er nu sprake is van materiële of immateriële schade; beide specialisten streven ernaar om het slachtoffer de rechtmatige schadevergoeding te laten ontvangen.

Een letselschade jurist of advocaat kiezen?

Het kiezen tussen een letselschade jurist en een letselschade advocaat is uiteindelijk de keuze van het slachtoffer. Beide experts hebben de kennis om een schadeclaim succesvol af te handelen, maar zoals we uitgelegd hebben, zijn er wel een aantal verschillen. In veel gevallen is een jurist een goede keuze.

Dit is waarom een letselschade jurist de beste keuze is

Letselschadezaken worden in de praktijk meestal buiten de rechtbank om geregeld, waardoor de tussenkomst van een advocaat niet noodzakelijk is. Daarnaast werken letselschade juristen doorgaans tegen lagere kosten, wat zorgt voor een minder zware financiële belasting voor u als slachtoffer. Met een focus op persoonlijke begeleiding en directe afhandeling van de claim komt een jurist vaak sneller tot een oplossing, wat van groot belang is voor het herstel van slachtoffers.

Hoe zit het met procederen?

In verreweg de meeste letselschadezaken komt het niet tot een rechtszaak. Zo’n 98% van de zaken wordt succesvol opgelost door middel van onderhandelingen, zonder dat hier een rechter aan te pas komt. Mocht procederen toch noodzakelijk zijn, dan werken onze letselschade juristen samen met gespecialiseerde huisadvocaten om de zaak verder op te pakken. Dit betekent dat het ook in dit geval beter is om eerst een letselschade jurist in te schakelen.

Schakel Trias Legal in voor gratis rechtshulp bij letselschade

Letselschade heeft een grote impact op uw leven en het is belangrijk om de juiste ondersteuning te krijgen. De letselschade juristen van Trias Legal staan klaar om u te helpen, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over hoge kosten. Ons ervaren team biedt persoonlijke begeleiding en zorgt ervoor dat u de maximale schadevergoeding krijgt. We zijn werkzaam door heel Nederland. Bovendien kunt u rekenen op onze meertalige juristen, die u ook te woord staan in het Engels, Turks en Arabisch. Bij Trias Legal bent u geen dossiernummer, maar een cliënt met een uniek verhaal dat wij met zorg behandelen. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Wij helpen u graag!

Trias Legal is een onafhankelijk legal kantoor gespecialiseerd in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht met een speciale focus op het letselschaderecht.

+31(0)10 799 70 40

info@triaslegal.nl Dringende gevallen 24/7 uur bereikbaar.

Terugbelverzoek
Gelieve enkel nummers
Direct contact met een advocaat?

Bel ons en wij help u: 010-799 70 40